• Över 1000 nöjda kunder
  • +46 8 410 010 40
  • info@mrfriis.se

Vi är inte längre bort än ett samtal. 08-410 010 40

Krypgrundsavfuktare

En avfuktare för krypgrund löser problem med kondens under huset. Är luftfuktigheten för hög i krypgrunden är det oftast bäst att investera i en krypgrundsavfuktare. På så sätt kan du undvika fuktskador i framtiden eller påbörja åtgärder som gör att du kan lösa problem som redan har uppstått. En krypgrundsavfuktare kan alltså både förebygga och lösa bekymmer med fukt. Det är inte bara en fråga om att undvika skador på fastigheten utan det handlar också om boendemiljön. Finns det mögel eller annan påväxt på organiskt material så är det inte hälsosamt att bo i huset.

Enkel installation av krypgrundsavfuktare från Corroventa

Corroventa krypgrundsavfuktare installeras enkelt med hjälp av ett installationskit och de tydliga anvisningar som du erhåller i samband med att du beställer en krypgrundsavfuktare från oss.

Corroventa krypgrundsavfuktare CTR 300TT2

Corroventa CTR 300TT2 är en krypgrundsavfuktare som är avsedd för fast installation. Den lever upp till höga krav avseende livslängd och pålitlighet. Du kan använda modellen om du har en torrluftsmängd på upp till 300 m3/h. Konstruktionen hos denna adsorptionsavfuktare är patenterad och ger möjlighet till lukt- och radonsanering, förutom att det är en effektiv krypgrundsavfuktare. CTR 500TT är en större modell som klarar av att avfukta ännu större krypgrunder. Med styrsystemet HomeVision får du en hygrostat som hjälper dig att styra och övervaka avfuktningen.

Fördelar med Corroventa krypgrundsavfuktare CTR 300TT2:

- Övervakas med HomeVision.

- Torkar ut grunder på upp till 200 m3.

- Kan användas till fukt-, lukt- och radonsanering.

- Mycket välbyggd krypgrundsavfuktare med lång förväntad livslängd.

- Låga driftskostnader.

Corroventa krypgrundsavfuktare CTR STD-TT

CTR STD-TT är den minsta krypgrundsavfuktaren från Corroventa och den är avsedd för dig som har en torrluftsmängd på upp till 200 m3/h. Till skillnad från CTR 300TT2 är modellen framtagen för krypgrunder där du bara har problem med fukt och inte besvär med dålig lukt och radon, utöver det. Modellen motsvarar höga krav på driftsäkerhet och energieffektivitet.

Fördelar med Corroventa krypgrundsavfuktare CTR STD-TT:

- Kan styras och övervakas genom HomeVision.

- Krypgrundsavfuktare som kan användas i grunder på upp till 180 m3.

- Hög byggkvalitet som ger lång livslängd.

- Ger låga driftskostnader.

- Lågt pris.

Hur mycket el drar en krypgrundsavfuktare?

Med en avfuktare för krypgrund kommer din elförbrukning att öka. Hur mycket beror på vad det är för modell. Både Corroventa CTR STD-TT och Corroventa CTR 300TT2 torkar ut din krypgrund med hög effektivitet, i förhållande till elförbrukningen. Det ger låga driftskostnader, och det är en viktig egenskap hos en krypgrundsavfuktare.

Vilken elförbrukning en krypgrundsavfuktare har beror på hur många timmar per månad den avfuktar. När en krypgrundsavfuktare står i kontinuerlig fläktdrift så drar den 100–220 W/timme. Det är ungefär samma energiförbrukning som för två 60W glödlampor. När en avfuktare avfuktar så drar värmeelementet mellan 200 - 800 W/timme. 

En krypgrundsavfuktare har med andra ord en energiförbrukning som innebär en ringa kostnad i förhållande till hur mycket det kan kosta att vänta med att vidta åtgärder för att avfukta en krypgrund med hög luftfuktighet. Mögel och mikrobakteriell påväxt som redan finns i krypgrunden kommer att spridas så att problemen blir värre och allt dyrare att åtgärda.

Vi svarar gärna på dina frågor om avfuktare för krypgrund

Har du frågor om driftskostnader för en Corroventa krypgrundsavfuktare eller om det är något annat du undrar över när det gäller de modeller vi säljer så är du mycket välkommen att ta kontakt med oss.

 

Kontakta oss här eller ring på telefon nummer 08-410 010 40